Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Strona na swój server hamachi !

inside �

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .

Zastanawiałeś się nad stroną rejestracyjną na swój server metin2 hamachi ?

Nie możesz sobie poradzić ze zrobieniem strony ?

Z edytowaniem jej ?

To dobrze trafiłeś ! W tym poradniku dowiecie się , jak zrobić strone do swojego prywatnego servera metin2 na hamachi !!~

Co będziemy potrzebować .. :

~ Xampp :

http://download.chip.eu/pl/XAMPP_167239.html

~ Notatnik : Chhyba każdy ma .. ( zwykły notatnik z windowsa )

~ Dessing [ wybieramy ten który nas ciekawi i go pobieramy ] :

http://www.mpcforum.pl/topic/321554-webspis-wszystkich-designow/

Ok . Jak już pobrałeś to ..

1. Instalujemy XAMPP'a na dysku C !! Nie w jakiś folderach program files tylko dysk C .

2. Gdy pokaże nam się takie okno (podobne do CMD / ddos) to tam bedzie trzeba wpisywać "t lub n" lecz gdy będziemy klikać tylko enter, to samo nam sie zainstaluje , tak jak powinno . Więc gdy wyskoczy okno takie małe czarne to klikamy tylko enter , a gdy bedzie mozliwe wyjście (bedzie pisało x-x7 coś tam ..) to naciskamy x i enter .

3. Ok, mamy zainstalowanego xampp'a , teraz ! : stronę którą pobraliśmy (ze spisu dessingów, dałem up linka) wypakowujemy na pulpit, następnie wszsytko co jest w folderze przeciągamy do :

Mój komputer --> C: --> Xampp --> htdocs ( i tu wklejamy wszystko co było w folderze ze strony)

Jak będzie potrzeba to klikamy przenieś i zamień .

4. Pora na edycje strony , pod swoje IP itp idt. a więc otwieramy plik config.php notatnikiem (jest on w Mój komputer --> C: --> Xampp --> htdocs czyli tam gdzie wzuciłeś strone) .

5. Po otworzeniu pliku config notatnikiem pokaże nam się :

<?php 
               $mysql_host         = "tu wpisz swoje ip .100";
               $mysql_user         = "root";
               $mysql_pass         = "hasło do bazy MySQL";
               $mysql_db           = "account";

mysql_connect($mysql_host, $mysql_user, $mysql_pass) OR
               die("Nie mozna polaczyc sie z baza danych<br /> Bł?d: ".mysql_error());        

mysql_select_db($mysql_db) OR
               die("W bazie danych nie moga byc wykorzystane.<br /> Bł?d: ".mysql_error()); 
               ?>

Gdy wpiszemy IP , root i hasło do mysql zamykamy i zapisujemy plik .

teraz wchodzimy w xampaa : START-->all programs-->XAMPP for windows-->XAMPP control panel (uruchamiamy ten control panel)

ma to wyglądać tak o :

tutf.png

Najpierw zaznaczamy ptaszkami Apache i MySQL , następnie start . Ma być na Running .

Teraz wyłańczamy wszystkie programy typu gg skype ORAZ XAMPP control panel , uruchom Port mapa (nie włańczaj portu 3306 i 80 !!) uruchom maszyne (server) wpisz hasło root , wpisz /etc/rc.d/netif restart , jak to wpiszesz uruchom XAMPP control panel i powinno być na rulinng .

Teraz w przeglądarce wpisz swoje IP (normalne z hamachi) np 5.204.280.94

strona powinna działać .

Jak poradnik się przyjmie to powiem jak edytować strone, napisy na stronie ranking lista GM tło bannery itp .

Poradnik 100% by me . Zakaz kopiowania . Poradnik napisany z myśla o osobach co nie umieją zrobić strony .

Z tych poradników co są na mpc , jak ja nie umiałem to nic się nie nauczyłem, więc robie teraz moj tut , w pełi rozpisany .

licze na minuuuuuuusyyy

beznazwy1az.png

ZbIeRaM

delete.png , NaKuRwIaMy Do -10000 . ;d

Opublikowano

Nie musimy koniecznie używać xamppa, jest jeszcze np web server czy jakoś tak.

Albo tak jak w przypadku moich SF wbudowane w pliki apach22 / lighttpd . Tutorial taki sobie [....]

Opublikowano

Badar wiem , sam miałem twoje pliki i wiem o stronie .. ;p

a co do tematu nie napisałem ze to tylko przez xampp :)

pozdr.

ps. kiedy pliki v2 -.-

beznazwy1az.png

ZbIeRaM

delete.png , NaKuRwIaMy Do -10000 . ;d

Opublikowano

Witam mam pliki serwerowe by badar i mam 2 pytania;

1.Czy w VirtualBoxie zadładka sieć jak zaznaczyć bo mam routera i nie hce miec serwera chamahi

2.Jak już w przechodze do sysinstall itd to na koncu jak wypełnić jak moje Ip chamahi to 5.203.131.135 i jak juz muwiłem mam routera

wsrh.jpg

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...